Eilen myöhään illalla alkaneet alavatsakivut säikäyttivät minut toden teolla. Minua peloteltiin jo umpisuolella, mutta pikacrp-testin ja muiden kokeiden jälkeen päivystävän lääkärin soiton jälkeen kirurgi sulki sen vaihto ehdon pois. Litalginin vaikutuksen ansioista sain yöllä nukutuksi peräti pari-kolme tuntia joten yöunet jäivät todella vähäisiksi. Aamulla herätys oli puoli seitsemän, jotta ehtisin laboratorioon seitsemäksi. Raskaustestistä lähtien halusivat kaiken vaikka kuinka yritin selvittää, että on hyvin epätodennäköistä, että olisin raskaana. Mutta tottahan se on, että mitä vain voi sattua kun ilman ehkäisyä pelataan vaikka kuinka olisikin viisi vuotta lapsettomuutta takana päin.

Lääkärin tapasin tänään kaksi kertaa, hän konsultoi toista lääkäriä joka on ollut neuvolanpiirissä töissä ja heidän molempien mielipiteestä ei ole syytä huoleen. Kyseessä voi hyvinkin olla vain jotain gynenpuolen vaivaa jonka pitäisi mennä itsestään ohi mahdollisesti piankin, mutta jos kipu viikonloppuloman aikana pahenee tai jatkuu vain entisestään, on sitten aika hakeutua lääkäriin. Ei tässä nyt joutaisi sairastaa kun kampaajakin on maanantai-aamulle tilattu. Se onkin muuten sitten toivonmukaan viimeinen käynti kampaajalla sitten puoleen vuoteen. Aion sanoa kampaajalle, että siihen katsoen sitä väriä päähän, että voisin toivottavasti tulla vasta puolen vuoden kuluttua uudestaan. Eli pohja mahdollisimman lähelle omaa väriä ja vähän jotain raitaa tai muuta sinne sekaan. Voihan se tietty olla, että kolmen kuukauden kuluttua mahdolliset raidat ovat kasvaneet jo sen verran yli, että kampaajalle on päästävä, mutta onhan sitä nytkin pärjätty kolme kuukautta aivan mainiosti ilman välillä käytyjä kampaamoreissuja.

Tänään tein päätöksen myös kahvin suhteen, koetan päästä siitä eroon. Olen nyt viimeaikoina huomannut, että mikäli kahvi jää tietystä rytmistä jostain välistä pois, aiheuttaa se heti minulle ilkeän päänsäryn. Koetankin siis siirtyä teelinjalle ja katsoa millaisilla vierotusoireilla sitä kahvin jälkeen selviää. Ja kuinka sitä herää aamuisin ilman kahvia!

Jyväskylässä on tänään sateinen päivä, tälläkin hetkellä sataa kaatamalla. Ajoittaisia sadekuuroja, ei sen pahempaa. Aurinkokin jo pilkistelee pilvien takaa.